Mijn Mineralenwereld

Welkom bezoeker! Wist je dat je gratis kan registreren om onze diensten te gebruiken? Of direct inloggen.

Steun ons initiatief hier!

Beschikbare inhoud

Vindplaatsen:
Aantal: 1,438
Nieuwste: Carrière Maillard (Frankrijk)

Community:
Topics: 2,457
Gebruikers: 381
Online: 5 gasten, 1 bot

Blog:
Nieuwste: Kristallen zoeken hoe werkt dat nou (door Daniel Middel)

Vindplaats uitgelicht

Waar zijn we te vinden

09-12-2023 - 11-12-2023:
Dickens festival Duiven
23-03-2024 - 24-03-2024:
Mineralenbeurs Rijswijk
05-10-2024 - 06-10-2024:
Mineralenbeurs Rijswijk

Advertenties
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Mineralen zoeken in FuertaventuraMineralen zoeken in FuertaventuraDe Canarische eilanden jaren gelden ontstaan uit aardverschuivingen, dus veel vulkanisch gesteente. Vooraf hadden we thuis via internet en boekjes al informatie ingewonnen over mogelijke vindplaatsen. Maar concrete vindplekken waren niet echt duidelijk.

We hadden het geluk dat toevallig vlak naast ons hotel in Esquinzo een soort afgraving was (waar stenen werden gewonnen). Op de eerste dag zijn we daar al heen gewandeld. Zou hier wat te vinden zijn? Aangekomen bij de rotsen, vonden we binnen enkele minuten al wat. Zandroos, zo voor het oprapen. Dat ging makkelijk. Na een half uurtje zoeken kwamen we met 2 tassen vol terug bij het hotel! Daar hebben we alles gesorteerd en voorzichtig schoongemaakt. Het meeste vuil er wat af spoelen. Het gesteente is vrij kwetsbaar en brokkelt makkelijk af. Maar tevreden met de vondsten. Later in de week nog maar eens terug naar deze plek.

Een dag later liepen we op de boulevard van het kustplaatsje Morro Jable. Bij toeval kwamen we daar terecht in “Ramon’s museum”. Hier was een grote verzameling edelstenen, mineralen en sierraden te zien. Ramon zelf sprak ook Duits en Engels. Via hem probeerden we informatie te krijgen over het invoeren van onze vondsten. Zijn advies gold: melden bij de Policia Local en hopen dat ze een soort uitvoerbewijs willen afgeven. Zonder dit document zouden we kans maken op honderden euro’s boete vanwege een beschermde status. Hij bood wel aan om onze vondsten in zijn museum ten toon te stellen in een speciaal daarvoor ingerichte vitrine. Daar lagen nog meer stenen van gedupeerde toeristen. Deels ook gebracht door diezelfde Policia Local. Deze stukken mocht hij volgens eigen zeggen zelf ook niet verkopen.

Ondertussen probeerden wij via andere wegen ook informatie te krijgen, Zo hebben we via Facebook contact gehad met douane Nederland. Wat hun betreft was het invoeren geen probleem. Dus verder met onze zoektocht. Op jacht naar olivijn, zeolieten en misschien wel…. Want er schijnt hier nog zoveel meer te vinden te zijn ERGENS. Dus met ons huurautootje op avontuur het binnenland in. Let wel: de geasfalteerde wegen in Spanje zijn niet te vergelijken met onze provinciale wegen. Een goede huurauto (lees 4x4) is aan te raden wil je off road gaan. Helaas bedachten wij dat te laat.

Mineralen zoeken in Fuertaventura Mineralen zoeken in Fuertaventura Mineralen zoeken in Fuertaventura

Na een hobbelige trip kwamen we uiteindelijk terecht in een uitgestrekt Parque Natural aan de Zuid-westkust. En ja, daar was het raak! In de rotsen vonden we Calcedoon. Met een klein hamertje en beiteltje los te krijgen uit de rotspartijen. Verderop vonden we ook mooie (versteende) schelpen in het zand.

Een laatste plek waar we gezocht hebben was de weg naar La Pared. Helaas hadden we daar niks noemenswaardigs kunnen vinden. Op naar huis Koffers iets zwaarder dan op de heenreis, Na een zoveelste selectie kwamen we uit op zo’n 4 kilo aan stenen die mee moest. Niet in de handbagage, maar tussen de ‘vuile was’ goed verpakt in chipskokers met papier ertussen tegen beschadigen. Even spannend. ‘Zouden we het wel mee krijgen in het vliegtuig?’ Toen we geland waren was de opluchting er zeker dat we onze koffers weer hadden. Lekker naar huis met een goede oogst.

Mineralen zoeken in Fuertaventura Mineralen zoeken in Fuertaventura

© Johan Oord. Alle rechten voorbehouden

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail