Mijn Mineralenwereld

Welkom bezoeker! Wist je dat je gratis kan registreren om onze diensten te gebruiken? Of direct inloggen.

Steun ons initiatief hier!

Beschikbare inhoud

Vindplaatsen:
Aantal: 1,440
Nieuwste: Cuolm da Vi (Zwitserland)

Community:
Topics: 2,462
Gebruikers: 392
Online: 1 gast, 5 bots

Blog:
Nieuwste: Kristallen zoeken hoe werkt dat nou (door Daniel Middel)

Vindplaats uitgelicht

Waar zijn we te vinden

23-03-2024 - 24-03-2024:
Mineralenbeurs Rijswijk
07-04-2024:
Mineralenbeurs ZNLV Eindhoeven
12-05-2024:
Achterhoekse Mineralenbeurs
05-10-2024 - 06-10-2024:
Mineralenbeurs Rijswijk

Advertenties
Wat doen wij

Kristallen edelstenen mineralen zoeken in Zwitserland

Mineralen zoeken

Zelf op zoek naar mineralen; wie droomt daar nu niet van? Mineralenwereld laat uit eigen ervaringen zien hoe je zelf op zoekt kunt gaan naar mineralen en hoe Kristian Egberts en Daniël Middel zelf ervaren! Van de voorbereiding van een mineralen zoektrip tot aan de vindplaats bezoeken en zelf mineralen uit de rots hakken en het daadwerkelijk vinden van mineralen... Alles komt aan bod bij Mineralenwereld. Check snel alles op de site en onze social media en leer meer over het zelf mineralen zoeken.
Kristallen edelstenen mineralen lezing

Lezingen/Workshops

Mineralenwereld biedt naast online diensten ook diverse interactieve mineralogisch gerelateerde lezingen en workshops door heel Nederland aan. Diverse thema's worden behandeld in een dagdeel- of avondvullend programma. We maken hierbij uitgebreid gebruik van foto- en videomateriaal en vertellen uiteraard veel uit eigen ervaringen. Zo zijn er lezingen rondom het zelf zoeken naar mineralen in Europa, maar ook educatieve workshops voor basisscholen en jongvolwassenen rondom kennismaking met mineralogie. Daarnaast geven wij ook maatwerk lezingen op aanvraag over diverse mineralogische onderwerpen. Zo hebben we de afgelopen jaren reeds lezingen gegeven bij diverse Stichting GEA kringen, de Internationale Mineralenbeurs in Rijswijk, Kring Zwarte Woud, Stichting Geo Oss, ZNLV en de Bibliotheken Tilburg - Berkel-Enschot - Udenhout.
Kristallen edelstenen mineralen beurs Rijswijk

Beursdeelnames

Mineralenwereld wil de passie voor mineralen zo goed mogelijk uitdragen voor iedereen en staat regelmatig op beurzen. Kristian Egberts en Daniël Middel hebben in de afgelopen jaren meermaals op beurzen gestaan en hebben de passie voor mineralogie uitgedragen op onder andere: Internationale Mineralenbeurs Rijswijk, GeoSfeer beurs Berghem, GEA beurs Amstelveen enz. Op deze beurzen hebben wij met een informatieve stand, beursbezoekers te woord gestaan over diverse vragen rondom mineralogie zoals het zelf zoeken naar mineralen, determinatie en geologische aspecten. Wil je dat wij ook op jouw beurs aanwezig zijn met een informatieve stand en/of lezing? Stuur ons een berichtje!

Films

Mineralenwereld laat graag zien hoe het zoeken naar mineralen in zijn werk gaat. Zo worden er diverse video's van excursies gemaakt die geplaatst worden op ons YouTube kanaal. Met de video's die we plaatsen, zorgen we voor een extra dimensie in de wereld der mineralen: niet alleen verhalen en foto's van zoektochten, maar juist video's geven een nog beter beeld van hoe het mineralen zoeken in zijn werk gaat. Kijk snel op ons YouTube kanaal!
Kristallen edelstenen mineralen beurs Rijswijk

Exposities

Al jaren organiseren Kristian Egberts en Daniël Middel exposities en tentoonstellingen over verschillende eigen mineralenvondsten die ze in de afgelopen jaren hebben verzameld. Het zijn allemaal mineralen die ze (hoofdzakelijk) in Europa hebben gevonden, bijvoorbeeld in België, Duitsland, Spanje en Zwitserland. Enkele exposities die ze hebben gehouden, waren onder andere op de GEA Beurs Amsterdam en Amstelveen in 2014 en 2015, Internationale Mineralenbeurs in Rijswijk in 2017, 2019 en 2020, maar ook bij Cultureel Centrum de Schalm in Berkel-Enschot in 2015. Wil je ook een expositie op locatie van Mineralenwereld? Neem dan snel contact met ons op!
Kristallen edelstenen mineralen

Fotografie

Mineralen op de foto zetten blijft waardevol om je eigen mineralen vondsten te documenteren. Maar ook, micromount mineralen zijn niet eenvoudig te zien, behalve na veel inzoomen: hier komt macro- en microfotografie bij kijken. Na lange tijd oriënteren en afwegen wat voor- en nadelen van bepaalde body's en lenzen zijn, heeft Kristian Egberts sinds begin 2014 een zelf samengestelde set van body en lenzen aangeschaft. Zodoende kunnen niet alleen mineralen die je zo kunt zien, maar ook kleine mineralen gefotografeerd worden. Interesse of hier vragen over? Neem contact met ons op of vraag ernaar in de community!
Kristallen edelstenen mineralen beurs Rijswijk

Educatief

De bestuursleden van Mineralenwereld zijn al jaren bezig met mineralen zoeken en hebben in de loop der tijd verschillende artikelen, blogs, magazines en boeken uitgebracht of er aan meegewerkt. Deze zijn overal te vinden op deze site, in onze community maar ook op onze social media of in onze webshop. Registreer je gratis voor onze website en blijf beter op de hoogte van al onze educatieve zaken rondom onze passie voor mineralen!

Netwerken

Samenwerken, netwerken of reclame maken voor jouw eigen stichting of organisatie? Het is waar we bij Mineralenwereld sterk in zijn en al jaren ervaring mee hebben. Mineralenwereld is een stichting die zonder support en sponsoring niet kan bestaan. Daarom bieden we meerdere mogelijkheden om ons te supporten. Denk aan: banners op deze website en promotionele zaken als magazines, beursdeelnames, etc, maar ook reclame op beurzen, op onze social media kanalen, in onze nieuwsbrieven, etc. Voor alle mogelijkheden om aan te sluiten bij ons netwerk kun je ons vrijblijvend een berichtje sturen.