Mijn Mineralenwereld

Welkom bezoeker! Wist je dat je gratis kan registreren om onze diensten te gebruiken? Of direct inloggen.

Steun ons initiatief hier!

Beschikbare inhoud

Vindplaatsen:
Aantal: 1,438
Nieuwste: Carrière Maillard (Frankrijk)

Community:
Topics: 2,457
Gebruikers: 381
Online: 3 gasten, 1 bot

Blog:
Nieuwste: Kristallen zoeken hoe werkt dat nou (door Daniel Middel)

Vindplaats uitgelicht

Waar zijn we te vinden

09-12-2023 - 11-12-2023:
Dickens festival Duiven
23-03-2024 - 24-03-2024:
Mineralenbeurs Rijswijk
05-10-2024 - 06-10-2024:
Mineralenbeurs Rijswijk

Advertenties
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Een heel bekende omgeving waar al sinds jaar en dag mineralen gevonden kunnen worden, maar ook waar de mineralenhandel in vroegere tijden enorm groot was, is de omgeving van het Duitse stadje Idar-Oberstein.

Als je kijkt naar de geschiedenis van de omgeving Idar-Oberstein zal je al snel iets horen over ‘Steinbruch Juchem’; de steengroeve die al tientallen jaren invloed heeft op de bekendheid van deze omgeving en die de omgeving rijker heeft gemaakt. Buiten het mineralen zoeken, had de omgeving Idar-Oberstein in de hoogtijdagen een aantrekkingskracht die zorgde voor toerisme, handel en vertier. Hedendaags is er nog steeds toerisme dat specifiek naar de regio komt voor de steengroeve Juchem en de Duitse Edelsteenstraat (Deutsche Edelsteinstraße).

In deze expositie laat Kristian Egberts een klein deel van zijn eigen gevonden mineralen uit deze steengroeve Juchem zien. Deze steengroeve is voor hem een van de meest indrukwekkende mineralogische plekken en zo waar ook de plek waar zijn kennismaking met mineralen en kristallen rond 1998 is ontstaan. Daarnaast zijn er in de afgelopen jaren ook mineralen gevonden in ‘de Juchem’ die de komende tientallen jaren niet vergeten zullen worden. Er zijn bijvoorbeeld meerdere geodes gevonden die een afmeting hebben tot anderhalve meter, wat bijzonder afmetingen zijn, maar ook is er fluoriet gevonden; een mineraal wat uiterst zeldzaam is uit de Juchem. Al met al maakt de diversiteit aan mineralen en ervaringen van deze steengroeve het tot een van de meest interessante plekken in Duitsland, zo niet Europa.

Een voorproefje van mineralen die wellicht te zien zijn op deze expositie kan je vinden via onderstaande links:

https://youtube.com/mineralenwereld

https://instagram.com/mineralenwereld

https://www.instagram.com/kristianegberts

https://www.facebook.com/mineralenwereld

https://www.facebook.com/kristianegberts

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail