Rogerley Mine

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
579 Bekeken
Admin
Illustrious Member Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 2396
Topic starter  

In dit specifieke topic voor vindplaats Rogerley Mine kan je in contact komen met andere mineralenverzamelaars of eigen fotos en bezoekverslagen plaatsen.


   
Citeren
John de Bruijn
Reputable Member Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 305
 

De Rogerley Mine bevindt zich praktisch naast de Diana Maria Mine. Deze fluorietmijnen worden beide geëxploiteerd door UK Mining Ventures.

UK Mining Ventures delft fluoriet voor verzamelaars van mineralen en voor stenen die gebruikt worden in sieraden. 

Op de site van deze onderneming staan prachtige vondsten maar ook de geologie van dit gebied en de werkzaamheden boven- en ondergronds. Daarnaast staat de werkwijze om deze prachtige fluoriet onbeschadigd uit het gesteente te halen beschreven. Omdat fluoriet snel breekt als er druk op wordt gezet en conventionele boor- en explosietechnieken de fluoriet zouden vernietigen wordt er speciaal gereedschap gebruikt. Het gereedschap bestaat onder andere uit een handbediende hydraulisch aangedreven rotssplitser. De smalle cilindrische sonde wordt in een voorgeboord gat of een natuurlijke breuk gestoken en onder hydraulische druk zet de sonde uit waardoor het vaste gesteente zachtjes breekt of een spleet uitzet. De sonde kan een kracht uitoefenen van meer dan 400 ton (406.000 kg), maar met minimale beweging, trillingsvrij en stofvrij. Alle rotsen zijn sterk in compressie maar relatief zwak in spanning. Voor het nauwkeurig zagen en trimmen van rotsen en vondsten wordt een hydraulisch aangedreven diamantkettingzaag gebruikt.

Bron en directe link: http://www.ukminingventures.com/rogerley.html

Vertaald met Google Translate: https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=nl&u=http://www.ukminingventures.com/rogerley.html

Dit bericht is gewijzigd 3 jaar geleden 2 keer door John de Bruijn

   
BeantwoordenCiteren
Deel: