Algemeen

Land:
Duitsland
Regio:
Brandenburg
Adres:
-
Google:
51.827333, 14.5545
Mineralen:
Kwarts
Gesteente:
Bruinkool
Soort:
Afgraving
Contactgegevens:
Informatie:

Naast de grote bruinkoolwinningen in Nordrhein-Westfalen is dit de derde grootste bruinkoolwinning van Duitsland. Het is in handen van Vattenfall Europe en is rond 1976 ontstaan. Hedendaags is deze dagbouw minstens 12,5 kilometer lang en kilometers breed. Het blijven gigantische afgravingen waar je ter plekke moet zijn, om te kunnen beleven hoe groot zoiets is. De toekomstvisie is om enorm uit te breiden, waardoor weer enkele dorpjes volledig van de kaart worden weggeveegd. Voor meer informatie over deze dagbouw, klik hier.

Aanvullend

Functies:
Als je registreert of ingelogd bent, kan je gratis gebruik maken van onder andere favorieten, community bezoeken, geologische kaarten en vindplaatsen in de buurt.

Kaart              

Community Schermvullend Routeplanner Aanvullend

Deze gegevens zijn puur informatief. Het bezoeken van deze locatie is volledig op eigen risico en verantwoordelijkheid. Vraag altijd de land- of groeve-eigenaar om toestemming om het gebied te mogen betreden. Mineralenwereld is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade toegebracht aan of door bezoekers van deze locatie.