Algemeen

Land:
Duitsland
Regio:
Bayern
Adres:
B466, 86744 Hainsfarth
Google:
48.971111, 10.628778
Mineralen:
Calciet, Coesiet
Gesteente:
Soort:
Steengroeve
Contactgegevens:
Informatie:

De omgeving “Nördlinger Ries” is gelegen in het Bundesland Bayern. Het is een oorspronkelijke inslagkrater van een meteoor die ongeveer 14,5 miljoen jaar geleden is ingeslagen. Het wordt ook wel de “Ries-gebeurtenis” genoemd. Hedendaags kan men op Google maps duidelijk zien dat het nog steeds een cirkelvormige krater is, die in diameter tussen de 22 en 24 kilometer ligt.

Deze locatie is een kleine oude steengroeve waar nog steeds mineralen gevonden kunnen worden. De kleine haldes tegen de wanden kunnen nog mineralen bevatten, zoals diamant (microscopische deeltjes).

Aanvullend

Functies:
Als je registreert of ingelogd bent, kan je gratis gebruik maken van onder andere favorieten, community bezoeken, geologische kaarten en vindplaatsen in de buurt.

Kaart              

Community Schermvullend Routeplanner Aanvullend

Deze gegevens zijn puur informatief. Het bezoeken van deze locatie is volledig op eigen risico en verantwoordelijkheid. Vraag altijd de land- of groeve-eigenaar om toestemming om het gebied te mogen betreden. Mineralenwereld is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade toegebracht aan of door bezoekers van deze locatie.