Nordhang Kriegerhorns

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
479 Bekeken
Admin
Illustrious Member Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 2396
Topic starter  

In dit specifieke topic voor vindplaats Nordhang Kriegerhorns kan je in contact komen met andere mineralenverzamelaars of eigen fotos en bezoekverslagen plaatsen.


   
Citeren
John de Bruijn
Reputable Member Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 305
 

Foto van de vindplaats met Pb-Zn-Mineralisatie aan de Nordhang des Kriegerhorns.
Foto: R. Mäser

 

De locatie is op 14-07-2018 geopend door U. Kolitsch samen met Rosmarie Mäser en andere verzamelaars (Renato Kiseljak, Andreas Fitz, Rolf Schütt) kwamen langs om een ​​idee te krijgen van de situatie ter plaatse (zie bovenstaande foto). De mineralisatie werd kennelijk een paar jaar geleden geopend door spring- en baggerwerkzaamheden toen er een berijdbare route werd aangelegd, die schuin op de noordhelling van de Kriegerhorn slingert. Het hele gebied is onderzocht om de grenzen van de mineralisatie te bepalen. Het bleek dat de afzetting van Pb-Zn-fluoriet relatief smal is (maximaal ong.30 x 70 m; Hoogtemeters: ongeveer 2100–2120; GPS-coördinaten van het geschatte centrum van voorkomen: 47.215177 N, 10.115304 E). De hydrothermische mineralisatie bij lage temperatuur is herkenbaar gebonden aan een gebied dat tektonisch enigszins verwoest is. 

Tijdens de genoemde excursie zijn alle tot nu toe beschreven mineraalsoorten zonder problemen gevonden, en in verschillende brokken de nog niet gevonden soorten beschreven galena, die, zoals gezegd, visueel gebaseerd was op enige tijd geleden - een oudere vondst die was vastgesteld door pater Mäser. Kolitsch heeft een aantal nieuwe vondsten kunnen doen. In brokken die rijk zijn aan galena, vormt cerussiet klein, kleurloos, korrelig, blokachtig tot onduidelijk prismatische kristallen (SXRD-geanalyseerd), een zeldzaam verweringsproduct dat op de rand van galena-pleister zit.

 

Bron: een publicatie uit Neue Mineralfunde LXVIII Carinthia II 2019-237-326 http://www.indra-g.at/datenbanken/literaturnachweise/lit-nachw-einzel/ordner-a/PDF-carinthiaII-2011-/Neue%20Mineralfunde%20LXVIII%20Carinthia%20II%202019-237-326.pdf

Dit bericht is gewijzigd 3 jaar geleden 5 keer door John de Bruijn

   
BeantwoordenCiteren
Deel: