Steinbruch Juchem

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
382 Bekeken
Admin
Noble Member Admin
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 2404
Topic starter  

In dit specifieke topic voor vindplaats Steinbruch Juchem kan je in contact komen met andere mineralenverzamelaars of eigen fotos en bezoekverslagen plaatsen.


   
Citeren
Eminent Member Admin
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 20
 

Hoi allemaal,

Onlangs is op de website van de Juchem een bericht geplaatst dat de groeve vanaf zomer 2022 definitief gesloten is voor publiek en er geen opening meer gepland is. Zie: Steinbruch Juchem (steinbruch-juchem.de)

Dit is natuurlijk voor alle mineralenzoekers en -liefhebbers een harde klap; een van de meest bekende steengroeves van Europa die van groot belang is voor onder andere het toerisme in de regio Idar-Oberstein waar prachtige mineralen te vinden zijn en die al tientallen jaren toegankelijk was zonder problemen of waar naar oplossingen werden gezocht de groeve wel geopend te houden. En dan ineens gesloten?

Daarom hierbij deze oproep:

 

Ben jij het er ook niet mee eens dat de steengroeve Juchem definitief zijn deuren sluit voor publiek? En wil of kun je op een goede manier meehelpen sluiting te voorkomen?

Sta dan op en neem het voortouw om met onder andere ons (Kristian Egberts en Daniel Middel) te zoeken naar mogelijkheden hoe sluiting tegen te gaan.

 

Dankjewel! En verspreid het bericht natuurlijk waar je kunt zodat iedereen die mee kan en wil helpen geïnformeerd is.

Met vriendelijke groet

Dit bericht is gewijzigd 8 maanden geleden door Kristian Egberts

   
BeantwoordenCiteren
Deel: