Algemeen

Land:
Polen
Regio:
Małopolskie
Adres:
Nasiłów 49, 24-123, Polen
Google:
51.344, 21.959472
Mineralen:
Gesteente:
Zandsteen
Soort:
Contactgegevens:
Informatie:

De groeve is gelegen op de linkeroever van de rivier, op een helling, het bestaat uit 4 niveaus; Onthullen hier de rots (krijt – Maastrichtien) van hen achter een klein laagje van zandsteen glauconiet – in deze laag is de grens van het Krijt en Tertiair, geeft hen zijn tertiaire Geza in inserts kalksteen (dwz Siwak.). De rotsen vaakst aangetroffen mosselen ( Lyropecten, pholadomya, Pycnodonta, modiolus, Nucula, Neithea, Barbati, Mimachlamys, Panopaena, Limatula ) belemnieten ( Belemnella, belemnitella ), ammonieten ( Hoploscaphites, sphenodiscus, eutrephoceras, Cynematoceras, baculites, Discoscaphites ), slakken ( Turritella, Aporrhais, Matic , Trochocantus, Volutispina ). Talrijk zijn hier als sponzen, vaak met mooie vormen. Met een beetje geluk kan je op de zee-egels, de overblijfselen van coniferen en zelfs haaientanden of mosasaur.

Aanvullend

Functies:
Als je registreert of ingelogd bent, kan je gratis gebruik maken van onder andere favorieten, community bezoeken, geologische kaarten en vindplaatsen in de buurt.

Kaart              

Community Schermvullend Routeplanner Aanvullend

Deze gegevens zijn puur informatief. Het bezoeken van deze locatie is volledig op eigen risico en verantwoordelijkheid. Vraag altijd de land- of groeve-eigenaar om toestemming om het gebied te mogen betreden. Mineralenwereld is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade toegebracht aan of door bezoekers van deze locatie.