Algemeen

Land:
Duitsland
Regio:
Rheinland-Pfalz
Adres:
L160, 55743 Gerach
Google:
49.756278, 7.349722
Mineralen:
Aragoniet, Azuriet, Bariet, Bitumen, Borniet, Calciet, Chabasiet, Chalcopyriet, Chamosiet, Fluoriet, Goethiet, Hematiet, Kwarts, Kwarts (var: Amethyst), Kwarts (var: Bergkristal), Kwarts (var: Rookkwarts), Malachiet, Marcasiet, Pyriet, Vanadiniet
Gesteente:
Soort:
Steengroeve
Contactgegevens:
Informatie:

Voor openingstijden en informatie betreffende het zoeken naar mineralen, zie de website. De steengroeve is jaarlijks geopend vanaf Pasen tot en met het laatste weekend van oktober. Buiten de openingstijden en zonder aanmelding is zoeken ten strengste verboden. Zeldzame vondsten uit deze groeve, zijn bijvoorbeeld fluoriet, erythrien, malachiet/azuriet en vanadiniet.

Aanvullend

Functies:
Als je registreert of ingelogd bent, kan je gratis gebruik maken van onder andere favorieten, community bezoeken, geologische kaarten en vindplaatsen in de buurt.

Kaart              

Community Schermvullend Routeplanner Aanvullend

Deze gegevens zijn puur informatief. Het bezoeken van deze locatie is volledig op eigen risico en verantwoordelijkheid. Vraag altijd de land- of groeve-eigenaar om toestemming om het gebied te mogen betreden. Mineralenwereld is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade toegebracht aan of door bezoekers van deze locatie.