Mine de Baryte

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
751 Bekeken
Admin
Illustrious Member Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 2396
Topic starter  

In dit specifieke topic voor vindplaats Mine de Baryte kan je in contact komen met andere mineralenverzamelaars of eigen fotos en bezoekverslagen plaatsen.


   
Citeren
John de Bruijn
Reputable Member Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 305
 

Deze vindplaats wordt hier http://perso.infonie.be/jose.dehove/photos/Ave.htm als het Bois du Roptai beschreven.  

Op deze site van http://www.fossiliraptor.be/baryte.htm vindt je een beschrijving van deze oude Bariet mijn.

1. Het depot van de mijn van Bois du Roptai in Ave et Auffe

Alles wat ik weet over deze exploitatie is dat het eerste concessieverzoek werd gedaan door de Société du Luxembourg op 28 december 1829, dat het in 1908 de directeur was van de Charbonnages d'Aiseau. -Presles, de heer Jules Henin, die de operatie en ontwikkelt het om te eindigen in 1951.

De afzetting Bois du Roptai bevindt zich op de top van een beboste heuvel tussen Ave en Auffe en Lessive. Vanaf Ave en Auffe richting Lessive (bij de kerk), dan linksaf richting camping "Le Roptai". De asfaltweg die naar de camping leidde, wordt een onverharde weg. Neem het "Geai" pad dat een steile helling op de heuvel oploopt. Het leidt naar de hoofdput.

WAARSCHUWING !!! Deze bijna verticale put is bijna 70 meter diep. Het is niet gevuld en een eenvoudig ijzeren hek verhindert de toegang. Andere ondiepere putten (10 tot 20 meter, volgens speleologen die ze bezochten), waren omgeven door prikkeldraad of bedekt met een betonnen plaat. Het is niet mooi, maar de veiligheid van wandelaars, mineralogen ... heeft een prijs.

De wanden van de ader zijn gemineraliseerd met fluoriet. De laatste verschijnt in kleine paarse massa's of kleine witte kristallen. Er is ook galena dat voorkomt in kleine balletjes die op verschillende punten in de massa van bariet zijn verspreid. Meestal massief, we vinden zeer zelden kleine, misvormde kristallen.

Bron: http://www.fossiliraptor.be/baryte.htm (vertaling met Google Translate)

Dit bericht is gewijzigd 3 jaar geleden 5 keer door John de Bruijn

   
BeantwoordenCiteren
Deel: