Mineralenwereld is de plek waar verschillende aspecten over mineralogie bij elkaar komen.

Vanuit een brede visie bieden we diverse aspecten aan die onder andere met het zelf mineralen zoeken te maken hebben, zoals zelf gevonden mineralen, lezingen en workshops, maar ook allerlei aspecten die er goed bij passen, zoals expositiesboeken (eigen uitgave), mineralen fotografie en dergelijke. Alles wat Mineralenwereld is, is de passie voor mineralen!

Het initiatief om Mineralenwereld te starten, is voortgekomen uit een hobbymatige sfeer waarin Kristian Egberts en Sebastiaan Sleeuwenhoek elkaar troffen: het zelf mineralen zoeken in steengroeve Juchem, Duitsland. Al meer dan 20 jaar geleden startte hier de passie voor de mineralen en in de loop der tijd is dit uitgegroeid tot een breed spectrum binnen de mineralogie. Niet alleen het zelf mineralen zoeken, maar ook lezingen & workshops geven, exposeren, boeken schrijven en mineralenfoto's maken zijn in de loop der jaren bij deze hobby gekomen. En op dit moment is hier Mineralenwereld: de volgende stap om de passie voor de mineralen uit te dragen naar een breed publiek.

Mineralenwereld is een plek waar iedereen die zich verbonden voelt met mineralogie welkom is. Het is een informatieve omgeving die telkens in ontwikkeling blijft en zich onderscheidt in de wereld der mineralen door het laagdrempelig aanbieden van deze informatie en het toegankelijk maken van alles wat met mineralogie te maken heeft.

Mineralenwereld biedt verschillende aspecten aan: hoofdzakelijk zelf gevonden mineralen, mineralen op aanvraag en gerelateerde producten, lezingen & workshops, ervaringsdeskundigheid door middel van nieuwsberichten van onder andere het zelf zoeken naar mineralen, beursdeelnames, literatuur en zelf ontwikkelde boeken, exposities, mineralen foto's en impressies van zoektochten, films en dergelijke. Door dit diverse aanbod te bieden, geven we iedereen die zich bezig houdt met mineralen of mineralogie de mogelijkheid zich te verdiepen en kennis te maken met onze kennis en ervaring. We zijn van mening dat we op deze manier de deur openen voor een breed publiek, omdat de hoeveelheid actieve mensen in deze wereld afneemt en deze prachtige hobby/passie niet verloren mag gaan. Ons doel is dan ook het bereiken van een breed publiek door onze kwaliteiten in te zetten binnen de kern van onze kennisvelden van mineralogie.

Onze kernkwaliteiten zijn professionaliteit, laagdrempeligheid, sociaal handelen en enthousiasme en daardoor is Mineralenwereld de informatie plek om meer te weten te komen over mineralogie!