Afgelopen weekend ben ik op pad geweest naar het Sauerland met een andere mineralenzoeker en we hebben onder andere Steinbruch Blome bezocht. Sowieso wisten Daniël en ik vorig najaar al, dat er ergens dit (voor)jaar een goed gedeelte van de groeve gesprongen zou worden. En zo hadden wij het geluk dat dit ook gebeurd was.

De halde was bezaaid met calciet/dolomiet holtes, van enkele centimeters tot ongeveer 30 centimeter grootte. Aangezien ik deze groeve al kende en er verschillende stukken van in mijn verzameling heb, ging ik doelgericht op zoek naar de 'koper' zone in de groeve: er is een gedeelte waar vooral kopermineralen voorkomen (malachiet, azuriet). En ook ik had het geluk nu weer verschillende stukjes malachiet te vinden én voor het eerst azuriet! Geen noemenswaardige stukken, helaas soms beschadigd, maar wel gaaf om dat toch te vinden als je er al lang naar op zoek bent.

Ook een extraatje: we hebben zeer veel fossielen gevonden. Iets wat ik daar nog niet echt had gezien, maar het lag vol met dendriet-afdrukken, takken en afdrukken van hout, maar ook een soort zee-egel (???). Zie daarvoor de foto, want ik heb er totaal geen verstand van wat het kan zijn, maar absoluut de moeite om mee te nemen.


Wil je meer zien en lezen? Kijk dan snel op Minerals Foundation en Minerals Forum!