Afgelopen zaterdag was zoals gezegd mijn eerste bezoek ooit aan de zeer bekende Grube Clara. En ook al was ik misschien een beetje sceptisch of het iets voor mij zou zijn, bleek na deze dag dat het tegendeel is bewezen!

In de vroege ochtend kwam ik aan om alvast met enkele bekenden, waaronder Arjan, Carel en Hans, te buurten en in de rij te gaan staan om zo vroeg mogelijk binnen te kunnen komen. Het voelde als bij de Juchem vroeger: met allemaal gelijkgestemden en vrienden wachten tot je allemaal kunt zoeken, maar ook vooral gezelligheid. Zo kwam ik ook Felix en Wim tegen, maar natuurlijk ook vele andere bekende gezichten.
Eenmaal toen de poort om 9u open ging, liep iedereen met een positief gedreven vaartje naar de kassa om daarna snel de grote halde op te mogen. Voor mij de eerste keer, maar omdat ik nog niet de gesteenten en zoekmanieren voor de Clara nog niet kende, ben ik eerst over alle haldes heen gelopen om te kijken of ik interessante grote blokken zag.

Gedurende de dag ben ik tussen de hordes mensen blijven zoeken naar grotere blokken om kleiner te maken: zowel micromounts als handstukken zijn er te vinden en dat gaf weer motivatie om de hele dag lekker te zoeken. En uiteindelijk nagenieten​ van de dag met een Weizen en allemaal gezellige mensen om me heen, meer heb je niet nodig.

Prachtige ervaring en voor herhaling vatbaar!

In ieder geval wat ik die dag heb gevonden is: fluoriet , bariet, kwarts, goethiet en alle andere mineralen die ik nog met de loep of camera ga ontdekken.


Wil je meer zien en lezen? Kijk dan snel op Minerals Foundation en Minerals Forum!