Een tijdje terug was ik met John een dagje in Beez na een ochtend Landelies te hebben bezocht. Op een of andere manier blijft deze groeve mijn interesse wekken; zoveel diversiteit in mineraalvoorkomen en calciet-voorkomen überhaupt. En zodoende ben ik later ook met Jan een dagje naar Beez gegaan: het geluk beproeven om mooie mineralen te vinden.

Toen we aankwamen, zagen we al een mooie halde liggen om in te gaan zoeken. Zo vonden we een vrij grote geode (ongeveer 20 cm) die massief in een blok van 2x2meter zat en helaas niet heel eruit wilde komen. Maar goed, we hebben het op foto bewaard

Ook kwamen we nog enkele bekende Belgen tegen waar ik het altijd goed mee kan vinden, dus weer even een praatje gemaakt en genoten van het zonnetje en de warmte! :)

En omdat ik het een interessante zoekdag vond, wilde ik snel terug en zodoende nog een dagje in Beez geweest met het volgende resultaat :)

Helaas begon het rond 13:00u te regenen en was de zoekdag eerder voorbij dan gepland...

En de laatste foto is toch wel het meest schattige stuk dat ik die dag heb gevonden: een calciet 'bloemkooltje' op matrix met chalcopyriet. Ik heb deze foto ook ingestuurd voor de Foto van de Maand verkiezing.


Wil je meer zien en lezen? Kijk dan snel op Minerals Foundation en Minerals Forum!