Het najaar in Nederland,... überhaupt het weer in Nederland, je kunt er geen touw aan vastknopen! Maar in oktober 2015 bleek er in België nog een weekend te zijn met zon, geen wolkje aan de hemel en geen spatje regen op komst. Gewoon een ideale zoekdag!

Aangezien we tijdens ons vorige bezoek aan deze groeve goed had gevonden, gingen we snel weer terug naar deze plek. Er zaten een paar weken tussen onze bezoeken in, dus er was weer het nodige veranderd in de groeve. Zo was er een grote wand volledig gedetoneerd en ook al weggeruimd, maar ondanks dat, konden we op verschillende plekken in de groeve nog steeds leuke mineralen vinden.

We zijn eerst begonnen op de plek waar we de vorige keer gestopt waren. We wilden nog dieper in die wand/bodem graven, om daar de calciet holtes te zoeken. En zo vonden we die ook. Niet zo mooi als de vorige keer, maar wel weer erg leuke holtes!

Later op de zonnige dag, zijn we op andere plekken in de groeve gaan kijken, met succes! We vonden al snel enkele grote pyriet pockets tot 50 cm. diepte! Deze pockets hebben we natuurlijk zo goed mogelijk leeggehaald en daar zaten erg leuke stukken bij. Zo hebben we verschillende pyriet gekristalliseerde fossielen gevonden (zie foto's).

Al met al dus weer een geslaagde dag met leuke, een keer wat andere, vondsten!


Wil je meer zien en lezen? Kijk dan snel op Minerals Foundation en Minerals Forum!