Begin 2014 is Kristian Egberts begonnen met een hobby projectje: het documenteren van zijn eigen vondsten van allerlei diverse locaties. Dit leverde veel leuke foto's op, maar hij was nog niet tevreden over de kwaliteit van de foto's. Dit bracht hem tot de conclusie dat een professionele camera met (macro)lens nodig was om aan te schaffen om zo zijn mineralen mooi op beeld te kunnen krijgen.

Dit heeft er toe geleid dat hij op een creatieve manier zijn mineralen vast wilde leggen, zowel digitaal als op papier. Hij ging er mee aan de slag en zodoende ontstond er  zijn eerste mineralenboek: "Mineralen uit Duitsland - editie Rheinland-Pfalz". Het boek is zelf geschreven en naar eigen ontwerp samengesteld. In het boek gaat hij specifiek in op mineralen uit het Rheinland-Pfalz gebied in Duitsland, mineralen vindplaatsen, mineralen als kwarts en calciet, maar ook wie hij is en hoe zijn hobby is ontstaan. Naast de geschreven informatie laat hij veel foto's zien van unieke eigen vondsten.

Enkele onderwerpen die aan bod komen in het boek:

  • "Opgegroeid tussen de geodes"
  • Vindplaatsen als: Remigiusberg, Juchem en Vollmersbachtal
  • Kwarts en zijn ontstaan en variëteiten
  • Agaat en zijn ontstaan en variëteiten
  • Wegeler Effect in agaten: het ontstaan en voorkomen
  • Calciet en zijn ontstaan en variëteiten

Op de website van Mineralenwereld zullen verschillende foto's terug te vinden zijn, zowel in de fotogalerij als op andere plekken op de site. Ook zoektochten naar mineralen die gerelateerd kunnen zijn aan het boek, zijn te vinden bij de nieuwsberichten.

Sinds de eerste oplage is het snel gegaan. De derde oplage is al weer geleverd en zo waar uitverkocht. Mocht je het boek niet in uw collectie hebben, is er nog een andere mogelijkheid het te lezen. Het is ook te leen bij verschillende bibliotheken in Noord-Brabant, zie hier waar ze te leen zijn.

Interesse in dit boek?

Vraag vrijblijvend info aan!