Al verschillende jaren verzorgt Mineralenwereld verschillende lezingen en workshops door heel Nederland over onderwerpen die te maken hebben met mineralen en mineralogie. Er zijn diverse onderwerpen die in de verschillende lezingen en workshops behandeld worden. Dus heb je interesse voor je vereniging, stichting, bedrijf, school en dergelijke in een lezing of workshop? Hier vind je het huidige aanbod en de mogelijkheid direct te boeken.

De beginselen van mineralogie

Doelgroep: geïnteresseerden en beginners in de mineralogie
Leeftijd: vanaf 8 jaar

In de workshop komen de basiselementen van de mineralogie naar voren. Door interactief over de onderwerpen te spreken met elkaar en het in begrijpelijke taal te verwoorden, zal het voor iedereen interessant zijn en iedereen kan mee doen; van jong tot oud!

Vragen als "Wat zijn mineralen" en "Hoe ontstaan mineralen" leggen de basis voor het onderwerp mineralogie en worden met foto's en films op een speelse manier uitgelegd. Daarna gaan we dieper in op het zelf zoeken naar mineralen en kijken we samen naar vragen als "Wat heb je nodig om mineralen te zoeken" en "Waar kun je eigenlijk mineralen vinden". Om daar achter te komen, zal een verrassend element centraal staan. Wat dat is, blijft nog een verrassing.

De workshop wordt gehouden door Kristian Egberts die met zijn onderwijservaring en de passie voor mineralen en het mineralen zoeken al jaren informatie overbrengt aan iedereen die er in geïnteresseerd is, met lezingen & workshops, beursdeelnames en stichting Minerals Foundation. Dus wil je meer weten over mineralogie door middel van een toegankelijke workshop? Vraag vrijblijvend meer informatie aan of boek direct!

Interesse in deze workshop?

Vraag vrijblijvend info aan of boek direct!

Geologie & Mineralogie Quiz

Doelgroep: geïnteresseerden, beginners en gevorderden
Leeftijd: vanaf 16 jaar

In de quiz komt heel duidelijk het speleffect naar voren. Het is een quiz die opgebouwd is uit vragen die alles te maken hebben met geologie en mineralogie, van makkelijke tot moeilijke vragen. Dat maakt het des te spannender om mee te doen en de winst in de wacht te slepen! 

Het doel is om na verschillende vragen in verschillende categorieën zoveel mogelijk punten te hebben gescoord met je team, want deze quiz geeft de mogelijkheid het zowel individueel als in teamverband te spelen!

De workshop wordt gehouden door Kristian Egberts die met zijn onderwijservaring en de passie voor mineralen en het mineralen zoeken al jaren informatie overbrengt aan iedereen die er in geïnteresseerd is, met lezingen & workshops, beursdeelnames en stichting Minerals Foundation. Dus wil je meer met je vrienden een quiz over geologie en mineralogie organiseren? Vraag vrijblijvend meer informatie aan of boek direct!

Interesse in deze quiz?

Vraag vrijblijvend info aan of boek direct!